Ett par veckor innan vi åkte upp och hälsade på mina föräldrar hittade mamma detta fräcka frukostset till mig. Det innehåller en smörask, tesil med underlägg, två äggkoppar med tillhörande teskedar, brödhållare och salt och pepparströare. Mysigt när man dukar upp helgfrukost för två!
Hon hittade även en knäckebrödslåda från NilsJohan som nu huserar alla mina knäckebröd ovanför diskbänken.
Under vår gemensamma loppisrunda i Brunnsparken hittade vi en skärbräda med perstorpsplatta som mamma köpte till mig. Ni minns kanske att jag hade en sedan tidigare? Tyvärr saknade den "hållaren" som gör att man slippe hålla i brödet eller köttet själv. Roligt att ha en där alla finns.
Vad tycker Ni? Har mamma ett öga för fynd? Använder Ni er av skärmaskin eller gör Ni allt för hand med vanlig kniv och skärbräda?
27/5/2012 10:59:41 pm

Skärmaskin är jättebra för att skära upp rostbiff och julskinka i tunna skivor! Min står i matkällaren, och så tar jag fram den när jag behöver skära med den. Andra saker skär jag inte med skärmaskinen.

Reply
28/5/2012 07:10:57 am

Jag ska se till att rengöra den och testa den när jag får tid över! Ser fram emot att kunna skiva tunna skivor. Det är supersvårt med en vanlig kniv tycker jag =/

Reply

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Clinen


    Det ska låta, lukta och kännas som det gjorde på 1950-1960-talet! 

    Clinens gamla blogg

    Arkiv

    May 2013
    July 2012
    June 2012
    May 2012

    Kategori

    All
    Allmänt
    Foto Från Förr
    Hemma Hos Clinen
    KläDer & Accesoarer
    Köket
    Loppis
    Projekt
    Samlingar