För ett tag sedan fick jag syn på en tavla jag inte kunde motstå. Intressanta former och härliga färger.
Tavlan är en kopia på Joan Miros "People and dog in sunshine" från 1949. Den kommer från Minerva reproduktioner, Köpenhamn 1969.
Än så länge har jag inte hittat en plats att hänga den på. För tillfället står den på ett litet bord i vardagsrummet. Även om jag inte hittat den rätta platsen vill ja inte låta den ligga undangömd. Den är alldeles för intressant för det!
Är det Någon av Er som vet vilket håll tavlan ska vara på? Det verkar som att man kan vrida den åt vilket håll som helst.
 
Ett par veckor innan vi åkte upp och hälsade på mina föräldrar hittade mamma detta fräcka frukostset till mig. Det innehåller en smörask, tesil med underlägg, två äggkoppar med tillhörande teskedar, brödhållare och salt och pepparströare. Mysigt när man dukar upp helgfrukost för två!
Hon hittade även en knäckebrödslåda från NilsJohan som nu huserar alla mina knäckebröd ovanför diskbänken.
Under vår gemensamma loppisrunda i Brunnsparken hittade vi en skärbräda med perstorpsplatta som mamma köpte till mig. Ni minns kanske att jag hade en sedan tidigare? Tyvärr saknade den "hållaren" som gör att man slippe hålla i brödet eller köttet själv. Roligt att ha en där alla finns.
Vad tycker Ni? Har mamma ett öga för fynd? Använder Ni er av skärmaskin eller gör Ni allt för hand med vanlig kniv och skärbräda?
 
I helgen åkte vi upp till mina föräldrar i Blekinge utan att de visste om det. Det blev väldigt lyckat och vi hade det mysigt med bio, spel och givetvis söndagsloppis i Brunnsparken i Ronneby! Loppispengarna var egentligen slut eftersom jag valde att spendera dem till att resa upp och hälsa på föräldrarna men jag unnade mig att ta ut en liten peng ändå.
Hittade två nya långa saftskedar till min samling för 10 kronor.
Ett grytunderlägg för 5 kronor.
Ett kinaschack (eller kinaspel som vissa kallar det), som jag letat länge efter, för 10 kronor.
Sist men inte minst hittade jag ett litet skivställ från 1950-talet till mina singlar för 25 kronor.
Mamma hittade en sak till mig på vår lilla runda också men det får ni se i ett annat inlägg tillsammans med några saker som hon hittade till mig sist hon var iväg på loppis.
Jag är mycket nöjd med min mysiga helg och mina härliga fynd! Extra roligt när det blev så fint väder också. Kan det vara sommaren som är på ingång? Vågar Vi hoppas på det? Glöm inte att lämna ett litet spår när Ni tittar förbi!
 
Igår var vi i Folkets Park i Malmö och sålde lite på retro-loppisen de hade. Måste säga att det gick förvånansvärt bra. Hade inte förväntat mig att få sålt så mycket och få in så pass mycket pengar som jag fick. Riktigt roligt!

Det blev inte bara sålt en massa utan det fanns även något som fick äran att följa med hem. Två par skärp, en låda med singlar där man kan lära sig ett nytt språk (Linguaphone står det på boxen) och sist men absolut inte minst fick jag tag på ett par supercoola snickarbyxor med helt rätt stil. Skärpen och boxen fick jag av min pappa.
Visst är de läckra?
Bilder på mina andra fynd kommer kanske upp en annan dag. Glöm inte lämna ett litet spår efter Er!
 
En del av retrovännerna i bloggvärlden har lagt upp bilder från förr. Det är roligt att se alla gamla bilder och höra historien bakom. Tyvärr föddes ju jag under "fel decenium" så jag har nästan inga bilder från "den rätta tiden". Jag fick dock låna några bilder av min mormor som jag tycker är underbart vackra!


Här är min mormor ca 10 år gammal och sitter vid skolabänk. Söt som en docka!
Här är min mormor i tonåren. Hon är förmodligen omkring 15 år på detta foto.
Detta foto är taget på min mormor och morfars bröllopsdag. Den vackraste brud jag någonsin sett vare sig på bild eller i verkligheten.
Även detta är från bröllopsdagen och det är givetvis min fina morfar som står vid sidan om mormor. (Tyvärr finns inte morfar längre kvar hos oss) Det hade varit roligt om man kunde se hur brudklänningen såg ut. Jag får gå på skattjakt hos mormor och fråga om det finns någon bild där man kan se hennes klänning.
Jag har alltid avundats min mormors skönhet när jag tittat på dessa vackra bilder. Än idag är min mormor otroligt vacker. Hon är nog den vackraste kvinnan någonsin i mina ögon!
 
För ett tag sedan hittade jag en jättesöt stolsdyna till en köksstol på Erikshjälpen. Eftersom det bara var en dyna valde jag att använda tyget till att sy två kuddfodral istället. Tyvärr äger jag fortfarande ingen symaskin så jag fick göra hela projektet för hand. Pilligt och jobbigt var det men jag blev rätt nöjd ändå måste jag säga!
Då det inte fanns så mycket tyg valde jag att göra en vt baksida av ett slitet gammalt örngott.
Vad säger Ni? Får jag godkänt betyg i sykunskap?

 
För någon månad sedan var jag inne och läste på bloggen Retro Schmetro och där såg jag fler stolar av IKEAs Preben. Jag gratulerade till fyndet och berättade att jag endast lyckats hitta en men ville hitta fler för att få ett helt sett kring mitt köksbord. 

Plötsligt kommer det ett mail med glädjande textrader. Retro Schmetro kan tänka sig att sälja vidare stolarna till mig och hennes mor som hade fått några av dem var villig sälja även hon. Utan att tveka en sekund tackade jag JA och blev 3 Prebenstolar rikare! 

Som tur är bor min vän i Göteborg så han skulle hämta dem åt mig och förvara dem tills vi kunde komma upp och hämta dem. Samma dag som min vän skriver att de ska hämta upp stolarna ringer han mig och frågar om vi ska vara hemma. Då åker "tokstollen" ner till Skåne med en vän bara för att lämna av mina stolar och sedan åka hem till Göteborg igen. Mycket tacksam och glad tog jag emot stolarna och bytte genast kring köksbordet. Vilken fröjd för ögat! (Ni minns kanske hur det såg ut innan?)

Nu ser det hemtrevligt och härligt ut i köket tycker jag (om man bortser från den tråkiga förlängningssladden på golvet). Stolarna och bordet matchar varandra väldigt bra.
Vad tycker Ni? Visst blev det en stor förbättring?
 
Efter ett ganska långt uppehåll då jag inte kände någon blogglust längre tyckte jag att det kunde vara kul med en förändring.

Här behöver jag inte bara blogga utan jag kan även lägga upp lite annat smått och gott som har med mitt 1950/1960-tals intresse att göra.

Jag hoppas att Ni gillar hemsidan och bloggen. Det utlovas inga uppderingar under vissa tider eller dagar utan det kommer när inspirationen finns.
 

  Clinen


  Det ska låta, lukta och kännas som det gjorde på 1950-1960-talet! 

  Clinens gamla blogg

  Arkiv

  May 2013
  July 2012
  June 2012
  May 2012

  Kategori

  All
  Allmänt
  Foto Från Förr
  Hemma Hos Clinen
  KläDer & Accesoarer
  Köket
  Loppis
  Projekt
  Samlingar